FAQ

FRÅGOR OCH SVAR 


Frågor & svar kring våra behandlingar

 

Bodysugaring / Sockervaxning

 

 

Gör det ont med Brasiliansk/Manzilian vaxning?

 

Ja, det känns. Men smärtan går över på ett par sekunder. Det är bättre att ställa in sig på att det gör ont, så brukar det bli en mer överkomlig smärta. De flesta säger trots allt efter sin första behandling att det inte var så farligt som de trodde. De flesta bokar ny tid redan direkt efter första besöket, vilket tyder på att det är värt det!

 

 

 

Måste man vara helt naken?

 

Det är alltid lättare att vaxa utan underkläder, men du kan som kund välja att ha dem på. Tänk på att i så fall ta med extra underkläder ifall det kommer lite vax på dem under behandlingen. Bara meddela terapeuten innan så löser vi det.

 

 

 

Hur går en Brasiliansk/Manzilian-vaxning till?

 

När du kommer in i rummet får du instruktioner om hur du ska klä dig och hur du ska lägga dig.

Terapeuten lämnar dig själv i rummet så du får förbereda dig i lugn och ro.

Efter ett par minuter kommer terapeuten tillbaka och utför vaxbehandlingen, som tar ca 15-20 min.

När vaxningen är klar får du efterbehandla själv med en lugnande kräm. I vissa fall så får kunden lite rodnad på huden direkt efter vaxningen, detta brukar lägga sig inom någon timme.

 

 

 

Vad kan jag göra efter vaxningen?

 

Tänk på att inte gå och träna, eller sola direkt efter en vaxning. Man vill gärna att hårsäckarna får dra ihop sig innan man tex går och träna där man svettas. Risken är annars att hårsäckarna kan bli något irriterade.

 

 

 

 

 

Spraytan

 

Vad behöver jag göra före behandlingen?

 

Skrubba din hud gärna dagen innan din spraytan. Man skrubbar för att ta bort de döda hudcellerna och för att din spraytan ska sitta längre.

 

Se till att du smörjer in torra partier. Torra partier dra annars åt sig mer spraytanvätska än övriga kroppen.

 

Ta bort smink och deodorant innan du kommer på din behandling. Om du gör det på plats hos oss så är risken att du mättar huden med fukt när du sköljer av dig. Då drar huden inte åt sig lika mycket vätska, alltså du blir inte lika brun.

 

Deodoranten skall tvättas av eftersom när man sprayar på deo så blir detta missfärgat och kan bli grönt.

 

Ta på dig löst sittande kläder, annars skaver du bort färg när du drar på dig kläderna efter behandlingen.

 

 

 

Vad händer under behandlingen?

 

Din terapeut sprayar dig med spraytanvätska, ju brunar du vill bli desto fler lager lägger terapeuten. Därefter torkar du i ca 5 minuter.

 

 

 

Vad ska jag göra efter behandlingen?

 

Ta på dig löst sittande kläder, annars skaver du bort färg när du drar på dig kläderna. Det är fördel om du även kan låta bli bh eftersom denna också skaver bort en del färg.

 

Vätskan skall sitta kvar på kroppen i ca 6 timmar innan du duschar av den. Du kan ibland uppleva att du är lite fläckig INNAN du duschat av överskottet. Detta är helt normalt. Huden suger åt sig vätskan jämnt ändå. Under de första 5-7 dagarna rekommenderar vi att endast badda med handuken efter dusch då sitter spraytannen längre på.

 

Efter ca 5-7 dagar bör du börja skrubba din hud så att spraytannen trillar av jämnt över kroppen, så du inte blir fläckig.

 

 

 

Vad är det för produkter ni använder?

 

Vårt märke kommer från Italien. Där hittar du de bästa tillverkarna av Spraytan. Vår vätska innehåller ingen alkohol, parabener eller oljor. Den luktar heller inte som de typiska brun utan sol produkterna.

 

Vi har gröna pigment för att undvika de oranga resultaten som ingen vill ha!

 

Vi har även krämer och spraytan på burk som du kan smörja in / spraya dig med för att bevara din spraytan längre,

Fråga din terapeut om vilka produkter som rekommenderas.

 

 

 

Lash Lift

 

Ett skonsammare alternativ till Fransförlängning.

 

För dig som inte vill ha eller kan ha fransförlängning är denna behandling ett alternativ som leder till naturligt böjda och fylliga fransar! Resultaten är fantastiska!

 

Lash Lift har tagit skönhetsmarknaden med storm. Inte nog med att du får vackert böjda fransar. Du kan även känna dig trygg med att produkterna inte sliter på fransarna (som tidigare produkter och/eller fransförlängning). Dina egna fransar vårdas och dessutom framhävs dina ögon naturligt, utan att du ens behöver sminka dig på morgonen.

 

Varför ska jag göra en Lash Lift?

 

Böjer man upp fransarna från roten så öppnas ögat upp, man ser piggare ut och fransarna ser betydligt längre ut. Lash Lift är ett skonsammare alternativ till fransförlängning (där man klistrar på fransar av syntet, och som sliter väldigt mycket på dina naturliga fransar). Fransförlängning kräver också betydligt mer underhåll än Lash Lift.

 

 

Vad behöver jag göra före behandlingen?

 

Ingen ansiktskräm eller smink på 24 timmar innan.

Böj inte dina fransar med franstång innan behandling.

Har du färgat fransarna innan? en del av färgen försvinner under behandlingen.

Du ska komma utan linser i ögonen eller ta ut dem före behandlingen.

Första gången du gör Lash Lift hos oss utförs behandlingen enligt alla grundförutsättningar och de rekommenderade behandlingsmetoderna. Detta är för att säkerställa hur just dina fransar reagerar på vätskorna och hur böjen blir av den storlek som rekommenderas till den längd på fransar som du har. Andra gången kan man justera och ändra lite mer om resultatet inte blir det jag tror kan vara maximalt på just dig.

 

 

Vad händer under behandlingen?

 

Fransarna fästs, strå för strå, varsamt och med noggran precision runt en silikonrulle som ligger ovanpå dina ögonlock medan du blundar. Därefter appliceras 2 vätskor i omgångar som gör att dina fransar blir permanent böjda. Behandlingen avslutas med att fransarna färgas för att förstärka intrycket av din Lash Lift. En Lash Lift-behandling tar vanligtvis ca 60 minuter inkl. färgning av fransar som ingår. Önskar du även färgning av brynen och formning tillkommer det en avgift.

 

 

Vad ska jag göra efter behandlingen?

 

Undvik all form av Mascara och/eller rengöringsprodukter med olja 24-48 timmar efter. Gnugga ej på fransarna och undvik varma duschar och definitivt bastubad. Oljan och värme kan förstöra effekten av permanenten.

 

Din naturliga fransar omsätts och växer hela tiden. Din Lash Lift försvinner därför i takt med utväxten. Hållbarheten är väldigt individuell och beror på hur fort dina egna fransar växer och byts ut. Normalt är den naturliga fransens livscykel på 6-8 veckor. Hållbarheten för en fransböjning kan därför vara i allt från 6 upp till 12 veckor! Färgen mattas vanligen efter 4-6 veckor.

 

OBS! - Lash Lift kan man endast göra på naturliga fransar, ej på extensions!

 

Tveka inte, boka din behandling redan nu!

 

 

CHANDI BEAUTY

SKÖNHETSSALONG

Tel: 0734-27 93 93

Almnäsvägen 28

235 94 Vellinge

Copyright Statement